21 mars 2014

Utställning på Dunkers Kulturhus - Vernissage lördag 22 mars 13:30–17:00 - Fri Entré denna dagen

Bild från http://www.dunkerskulturhus.se/

På lördag öppnar utställningen Loranga Loranga med vernissage och fri entré och kommer finnas fram till 7 september på Dunkers Kulturhus. Denna utställning är meningen att man ska röra, utforska och använda sin fantasi. För er som vill gå flera gånger finns Kulturkortet att köpa som även ger fri entré till bla Fredriksdal under ett års tid.

Från Dunkers Hemsida:

LORANGA! LORANGA!

En väldigt stor utställning om Barbro Lindgrens universum. Loranga! Loranga! förvandlar utställningshallen till en Barbro Lindgrensk värld där en lekfull scenografi varvas med utrymme för reflektion.

23 mars–7 september 2014

Vernissage lördag 22 mars 13:30–17:00
13:30 Mingel och musik i foajén.
14:00 Utställningen öppnar.
15:15 Utställningsproducent AnnCatrin Gummesson hälsar välkommen.
Samtal mellan verksamhetschef Katti Hoflin och Barbro Lindgren.
Invigning av journalisten och chefredaktören Marianne von Baumgarten.
17.00 Utställningen stänger.
Barbro Lindgren är en mycket mångsidig författare och konstnär som alltsedan debuten 1965 har skrivit ett hundratal böcker för läsare i alla åldrar. Hennes författarskap omfattar prosa, poesi, dramatik och vistexter och hon har även illustrerat flera av sina egna böcker. Ett av Barbro Lindgrens kanske främsta kännetecken är den egensinniga och humorfyllda ton som hennes böcker så ofta uttrycker. Men också hennes filosofiska och underfundiga betraktelser om livet, uppbrott och döden.
Scenografin i utställningen LORANGA! LORANGA! bjuder in till en lekfull upptäcktsresa genom de fantasifulla landskap som är så starkt förknippade med Barbro Lindgren. Ett sinnligt utforskande av en värld som så många lärt känna via böckerna om till exempel Loranga, Masarin och Dartanjang, Gorillorna, Benny ochDen vilda bebin. Böcker som genom åren blivit moderna svenska klassiker. I utställningen finns också utrymme för tanke och tysta ord och för hemligheter, stora som små. Och ett litet krypin, för lyssnande och läsande, där du kanske minst anar att det finns ett.
Barbro Lindgren är född 1937 och bosatt i Glömminge på Öland. Debuten som författare skedde 1965 med Mattias sommar. Genom åren har Barbro tilldelats en stor mängd priser, bland annat Astrid Lindgren-priset (1973), Litteraturfrämjandets stora pris (1991), Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris (2003) och Selma Lagerlöfs Litteraturpris (2007). Barbro Lindgren utbildade sig vid både Konstfack och Konstakademin innan hon debuterade som författare.
Utställningen är producerad av Dunkers kulturhus.
Scenografi: Tor Svae.
Plats: Utställningshallen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar