24 februari 2014

Bibliotek i Helsingborg

I-Phone bilder från förra året i Kulan


På biblioteken finns mycket mer att göra än att låna böcker, vilket i sig kan vara en upplevelse. På Helsingborgs Stadsbibliotek kan du ta en fika, mysa i sofforna, gå på upptäcktsfärd, låna böcker på olika språk, låna film och spel till bla playstation eller delta i aktiviteter som anordnas för barn och vuxna.

På hemsidan kan du läsa under kalender vad som sker på stadsbiblioteket och de mindre områdesbiblioteken runt om i kommunen. Klicka HÄR!

Något som jag gillar är Lekstugan där barn från 0-6 år kan leka i Kulan med deras leksaker, rita, måla, spela spel och pyssla. Där finns alltid en personal närvarande och man har inget tvång att prata med andra föräldrar om man inte vill. Väldigt avslappnat och lugnt. På barnavdelningen finns skötbord och i entrén finns handikapptoalett. Man lämnar sin barnvagn antingen i lekstugan eller precis utanför. Själv föredrar jag att ta med vagnen in så man har koll på den. När du kommer in i entren, gå höger till barnavdelningen och sedan till vänster i slutet av gången vid utlåningsautomaten finns Kulan. Dörren brukar stå öppen och det är bara till att gå rakt in.

Det finns även sång och sagostunder men har aldrig gått på detta. Då måste man köpa biljett till dessa evenemang. På sommaren brukar det anordnas sagostunder under det stora sagoträdet och man kan även låna en hängmatta på sitt bibliotekskort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar